Logon

leden aan het woord

 Hieronder enkele ervaringen van Academy leden.  


Aan het einde van mijn middelbare schooltijd besloot ik rond te kijken voor een interessante vechtsport erbij. Ik had al ervaring met taekwondo, maar ik zocht iets met minder nadruk op sportcompetitie en meer balans tussen handen- en voetenwerk.

Geïnspireerd door de tijdloze klassiekers van de jaren '70, kwam ik na een korte zoektocht uit bij de website van de Academy. Na proeflessen Ving Tsun en Jeet Kune Do koos ik voor de laatste, omdat JKD een breder palet aan technieken biedt.

Jeet Kune Do is niet alleen een uitstekende manier om je conditie op peil te houden en nieuwe dingen te leren, maar ook om je tactisch inzicht en algemene coördinatie te verbeteren. Juist omdat JKD zoveel ontleent aan andere tradities, zoals Ving Tsun, boksen en schermen, verkrijg je een breed inzicht in de motoriek en tactiek van vechtsport in het algemeen.

Ik ben van plan nog lang door te gaan, ook omdat de trainingsgroep op woensdagavond een interessante en diverse groep is, met ruimte voor alle vaardigheidsniveaus en genoeg serieuze sparringspartners.
 
Nadir KhalilMijn naam is Mitchel Holman en ik ben via het internet bij The Academy gekomen.

Sinds kleins af aan ben ik al een fan van Bruce Lee en wilde altijd al op Jeet Kune Do.

Omdat ik van mijn ouders niet op een vechtsport mocht totdat ik 18 was en veel van mijn vrienden op voetbal zaten ging ik ook voetballen. Na 14 jaar lang te hebben gevoetbald raakte ik geblesseerd aan mijn knie en zette een einde achter mijn voetbalcarrière.

Mijn knieblessure weerhield mij er niet van om mijn wens, Jeet Kune Do te beoefenen, alsnog te gaan doen.

Na verschillende scholen te hebben bezocht en zoeken op het internet kwam ik bij the Academy.
Ik deed een proefles mee en was meteen verkocht. Later ben ik naast JKD ook Ving Tsun gaan beoefenen. Wat mij ook vooral aansprak aan the Academy was dat zij zijn aangesloten bij het origineel en dat zie je meteen als je James & George ziet lesgeven.

Ik ben nu 22 jaar oud en train nu 4 maanden bij Th Academy. De lessen zijn erg leuk en zeer leerzaam. Tijdens de lessen hangt er een leuke sfeer, een mix van serieus iets leren en daarin plezier hebben.

Ik heb geen ervaring met andere vechtsporten.

Positieve punten van JKD zijn:
- Bruce Lee is de founder
- Iedereen kan het leren
- Technieken zijn simpel maar zeer doeltreffend

Positieve punten van Ving Tsun:
- Je leert een goede beschermhouding aan te nemen
- Je leert vooruit te gaan als je wordt aangevallen
- Technieken zijn snel en kort over een rechte lijn

Verschillen en overeenkomsten tussen JKD en Ving Tsun zie ik zelf niet, omdat ik niet meer in verschillende stijlen geloof. Stijlen zorgen ervoor dat mensen gescheiden worden van elkaar. Always be yourself...
express yourself, have faith in yourself.- Bruce Lee 

Walk on!Mijn naam is Imaani Mac Nack,
Ben 9 jaar en zit Jeet Kune Do en vindt het erg leuk.Elke week op vrijdag kijk ik er naar uit om naar Corne, Glenn, Martijn en Maurice te gaan om allerlei nieuwe dingen te leren enn ook om nieuwe vriendjes te leren kennen. 

Als moeder van Imaani kan ik niet anders zeggen dat wij met veel plezier naar de lessen komen.

De kinderen kunnen kinderen zijn maar tegelijkertijd leren ze allerlei technieken om zich te verdedigen.En worden ze beloond met een certificaat als ze goed hun best doen, echt geweldig.Het wordt ook heel leuk aangeboden. Belangrijk is dat ze gemotiveerd worden  en leren om hun best te blijven doen en vooral plezier kunnen hebben met elkaar.Wat ik aan Imaani merk is dat ze zelfverzekerder is geworden en fysiek ook sterk wordt.

Wij hopen met veel plezier te blijven komen en wensen jullie ook veel sportplezier met de kids.
Groetjes van Immani en Regijnne